luni, 1 martie 2010

PREPELITE CU VIN ROSU "SANGE DE TAUR,,






INGREDIENTE:8prepelite,sare;
200 g ciuperci champignon mici;
100 g ceapa verde;
2 catei de usturoi;
2 linguri ulei;
375 ml vin rosu sange de taur;
1 lingurita cimbru uscat, maruntit;
1 frunza de dafin;
1 lingura unt sau margarina;
1 lingura faina;
2 linguri patrunjel tocat.
Mod preparare:
Prepelitele se spala si se condimenteaza cu sare si piper. Se curata ciupercile si se spala. Se curata cateii de usturoi si se toaca marunt.
Se incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie inalta. Se asaza bucatile de carne cu pielea in jos in tigaie si se prajesc 5-7 minute pana se rumenesc. Apoi se scot cu o spumiera pe o farfurie si se pun deoparte. Se varsa uleiul.
Se incinge restul de ulei in aceeasi tigaie, se pun ciupercile si ceapa si se calesc 3 minute pana se rumenesc usor. Se reduce focul si se adauga usturoiul, vinul, cimbrul si frunza de dafin.
Se adauga bucatile de carne cu tot cu zeama pe care au lasat-o. Se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se reduce focul si se mai fierbe carnea 15-20 minute. Cu o furculita se amesteca untul cu faina, formand un aluat.
Se scot din tigaie cu spumiera carnea de prepelita, ciupercile si usturoiul de toamna si se pun deoparte la cald. Se scoate frunza de dafin. Se da focul mai mare si se inglobeaza untul frecat cu faina in lichid. Se lasa sa dea intr-un clocot, amestecand continuu, pana se leaga sosul. Carnea, ciupercile si ceapa se aranjeaza pe un platou, se toarna sosul pe deasupra, iar restul se pune intr-o sosiera. Se presara carnea cu patrunjel si se serveste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu