luni, 1 martie 2010

CIORBA DE PREPELITA CU SMANTANA




500 g carne de PREPELITA 1 praz 4 morcovi,o telina, o legatura de patrunjel 50 g ulei, 75g orez 300 g de rosii, otet 40 ml, 200 g smantana, 4 oua de prepelita, o legatura de verdeata.(telina,marar) sare si piper dupa gust. Carnea de prepelita se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Prazul se toaca marunt, se caleste in ulei, se adauga zarzavatul de supa taiat felii si se mai calesc impreuna cateva minute. Se sting cu apa si se pun in ciorba. Cand carnea este aproape fiarta, se pune orezul fiert separat si rosiile curatate de coaja si seminte si taiate cuburi. Smantana se amesteca cu galbenusurile de ou si doua linguri de otet si se adauga la ciorba.La servit se presara cu verdeata tocata marunt

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu