miercuri, 27 ianuarie 2010

PREPELITE CU STRUGURI SI CIUPERCI




INGREDIENTE:8 prepelite,500 gr.de struguri,100ml vin alb,30 ml porto,sare si piper alb macinat.
Modul de pregătire:Prepeliţele se spală, se usucă, se stropesc cu o parte din Porto, se freacă cu sare şi piper. Se lasă la rece timp de 3 ore. Prepeliţele se rumenesc în ulei adăugând unt după care se pun într-un cuptor încins timp de 10 minute la temperatura de 180 grade C. Se curăţă strugurii de pieliţă şi li se scot sâmburii. Se scot prepeliţele din cuptor. Se varsă excesul de grăsime din tigaie, se toarnă restul de Porto şi vinul alb. Sosul astfel obţinut se fierbe până se obţine o consistenţă corespunzătoare. Se adaugă strugurii şi se condimentează după gust. La sos se poate adăuga unt.O conserva de ciuperci– 300 g,60 g Unt,100ml Decoct de ciuperci,Frunze de pătrunjel,cateva fire de ceapa verde, Sare si piper.In tigaie se topeste untul si se prajeste usor ceapa taiata marunt si ciupercile.Se adaugă decoct de ciuperci şi se fierbe câteva minute. Se condimentează cu pătrunjel tocat mărunt, unt, sare şi piper.Aşezaţi prepeliţele pe farfurie. Puneţi în jurul lor struguri şi turnaţi sosul,alaturi asezati ciupercile.Totul se decorează cu cimbrişor proaspăt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu